Priser i: 

 

Tillfälle www.countrybymail.se säljes

 

Nätbutiken countrybymail.se säljes. Tillfälle att bygga vidare på en väl etablerad nätbutik med en stor och trogen kundkrets!

Butiken öppnade i augusti 2006. I köpet ingår allt som hör till nätbutiken; varumärket, varulagret, separata nätbutiker på tre olika domäner, grossistbutik med separat inloggning, webbutiken på Texttalks plattform m.m.

Obs! Aktiebolaget ej ingår i köpet!

 

Priset

Prismässigt har jag resonerat så här. Att bygga upp en nätbutik från grunden, om man bara räknar arbetet, kostar runt 200 000 kronor. Den uppbyggda nätbutiken består i själva verket av fyra separata butiker. En svensk, en finsk, en engelsk och en grossistbutik (nås endast via personlig inloggning). Alla produktfoton som finns i butiken ingår i affären mm. Nätbutiken ligger på en plattform hos Textalk som är mycket lätt att använda.

Vidare ingår varumärket, namn, logotyper samt de registrerade domänerna (countrybymail.se, countrybymail.fi, countrybymail.co.uk och countrybymail.com) som finns på hotell hos Loopia. Dessa värderas utifrån hur mycket vi lagt ned på marknadsföring historiskt samt hur mycket varumärket synts i pressen. Bedömningen av dessa varumärkesvärden har gjorts till 250 000 kronor.

Vad gäller varulagret och inventarier vill jag gärna att köparen tar över allt, det är dock inget krav. Här är jag öppen för ett bud. Lagret har ett uppskattat inköpsvärde runt 200 000 kronor idag.

Sammanlagt uppgår värdet av dessa tre poster till 650 000 kronor. Varumärket bedöms vara mycket försiktigt värderat.

Bud accepteras vid snabb och smidig affär!

 

Övrig information

Omsättningen i butiken har legat mellan 1 milj till ca 2,5 milj/år och antalet kunder mellan 1877 – 4137 st/år. Jag har lagt en stor del på marknadsföring och SEO för att etablera butiken väl. Den har synts mycket i pressen under åren. Butiken består av tre butiker för privatpersoner; .se .fi och . co.uk. Dessutom en grossistbutik med ca 250 registrerade återförsäljare. Företaget har två gånger ställt ut på Formex i Stockholm.

Bokslut från tidigare år finns på www.allabolag.se. Senaste året har jag tyvärr varit väldigt sjuk och inte orkat jobba så mycket. Jag har haft en anställd under tiden som skött allt på 50%.  

Företaget har bra fraktavtal med DHL sedan ett par år tillbaka där de allra flesta försändelser kostar 45:-/paket. Många av de saker som säljs i butiken kommer direkt från tillverkaren dessa kontakter och övriga leverantörskontakter följer så klart med vid ett köp av butiken. 

Här kan du läsa mer om butiken http://www.countrybymail.se/se/page/om-countrybymailse.php

Jag vet inte om det är moms på en sådan här typ av försäljning. Men om det är det så tillkommer moms på köpeskillingen. Affären görs upp av jurist där säljaren står för försäljningskostanden.

 

Jag är väldigt öppen för lägre bud vid snabb affär!

Seriösa köpare är välkomna att kontakta mig på info@countrybymail.se med frågor.