Priser i: 


Country by mail - Lantlig inredning & kläder

Jag som driver företaget Country by mail AB heter Maria Engström och bor strax utanför Örnsköldsvik. Jag har tidigare bland annat arbetat med marknadsföring och med textiltillverkning och import.

Idén till nätbutiken fick jag våren 2006 då jag läste utländska inredningstidningar och såg hur många nätbutiker det fanns utomlands, men inga i Sverige. Det måste bara finnas en marknad i Sverige också, tänkte jag. 

Butiken fick redan från början en rivstart tack vare all positiv respons från pressen. Bland annat Hem & Antik skrev en stor artikel om företaget redan under hösten 2006, vilket resulterade i att jag ganska snart fick anställa en medarbetare.
 
 

Våren 2008 lanserade vi vår egen kollektion med hemtextilier i linne. Produkterna designas av Maria och det är enkla, stilrena inredningsdetaljer tillverkade i naturliga nyanser. 

Under 2010 kompletterades våra linnevaror med fina handtryck i grått. Maria har hämtat inspiration från antika mjölsäckar från Tyskland och Frankrike. Trycken görs helt för hand med så kallad silc-screen-teknik på en liten verkstad i Baltikum. Linnekollektionen uppdateras och byts kontinuerligt ut mot nya aktuella textilier, men gamla favoriter kommer att finns kvar länge. 

Under 2011 utökades vår egen kollektion även med affischer med vintagemotiv samt fina tapeter och julkort med motiv från gamla vykort. Under 2013 är en så stor del som 20% av sortimentet i butiken vår egen design och tillverkning.

I stort sett hela sortimentet i butiken köps in utomlands. Vi besöker flera olika mässor varje år och letar hela tiden nya varor när vi reser. Allt för att hitta rätt kvalitet och för att kunna erbjuda en unik kombination av varor som verkligen representerar vår stil. 

Till stor del består sortimentet av produkter tillverkade i rena naturmaterial i naturliga färger. Flera av våra leverantörer säljer enbart sina varor via countrybymail.se på den svenska marknaden, varför vi vågar lova att sortimentet är unikt.


Under våren 2009 flyttade vi ihop med butiken Himlen runt hörnet i Örnsköldsvik. Hela vårt sortiment , utom vintage-varorna som bara finns i ett exmeplar, finns att köpa direkt hos dem på Torggatan 5 i Örnsköldsvik.

För oss är det viktigt att veta hur produktionen går till därför hittar du flera varor i vårt sortiment som tillverkas av ekologiskt odlade råvaror och/eller som är etiskt tillverkade inom ramen för så kallade Fair Wages Projects. Vi är också särskilt förtjusta i recycling, där gammalt byggmaterial används för att skapa något nytt.

Vi samarbetar med flera små företag där vi har en nära kontakt med ägarna och en insyn i tillverkningsprocessen. Vi vill att det ska märkas på våra varor att de är tillverkade med omsorg och de får gärna bära spår av den hantverksmässiga tillverkningen.

 
I augusti 2010 var det dags att ta ytterligare ett steg. För första gången ställde Country by mail ut på Formex. Den egna kollektionen hade planerats under en lång tid före mässan, tillverkning startades i Indien av metallvaror, från Bali köpte vi in fina trävaror och i Baltikum syddes en helt ny kollektion med linnevaror upp. Responsen på Formex var helt fantastiskt och det var så roligt att få träffa kunder, butiksägare och kollegor.

I augusti 2011, firade vi att nätbutiken funnits i 5 år samtidigt som vi ställde ut på Formex för andra gången.

För dig som äger en butik har vi nu en separat återförsäljar-webshop. Kontakta oss gärna om du är intresserad av att ta del av det sortiment som vi erbjuder till återförsäljare.

Välkommen till countrybymail.se
Maria Engström med medarbetare
______________________________________________________________________________________
Country by mail AB, Måle 406, 891 92 Örnsköldsvik. Tel. 0660-500 01. E-post: info@countrybymail.se, Organisationsnr: 556724-6755. Företaget innehar F-skattsedel.